Söderåsen kursen

Fotokurs/Workshop på Söderåsen, Skåne
9, 10, 11 maj 2013. 

Workshop Söderåsen

Söderåsen – Innehåll & upplägg, PDF »

Pris: 3.300:-

Kursledare: Håkan Olsén

Många, inte bara fotografer, tycker att Söderåsen är en av södra Sveriges vackraste platser; förtrollande bokskogar, gamla stenmurar, kanjoner och raviner. Men också slott, gods och herresäten med en fängslande historia.
Det är i dessa omgivningar vi ska experimentera och vara kreativa!

Kursdeltagarna får följa hela processen i hur professionella fotografer arbetar och hur de skapar de allra bästa förutsättningar för bra bilder; noggrann rekognosering av utvalda platser, det bästa ljuset som dygnet kan erbjuda, modeller, kläder och stämningar.

”Den fotografiska fantasin” är i många fall den faktor som sätter gränserna för vad man kan åstadkomma rent bildmässigt. Grundidén för hela fotokursen är att släppa loss sin fotografiska fantasi och våga tänja på gränserna, och det är oftast det som gör skillnaden mellan det mediokra och det fantastiska. Lekfullheten går oftast hand i hand med stor kreativitet!

Plats: Vi kommer att hålla till i ladan på den gamla nyrenoverade 1800-tals gården Hallahus som ägs av Henrik och Malin Sjöberg.

Fotografiska utflyktsmål: Runt gården finns en fantastisk bokskog och gångpromenad till en gammal jägarkoja med en slingrande å i anslutning.

I Söderåsens nationalpark ligger Kopparhatten, nästan 200 meter över havet. Kopparhatten kan nästan inte beskrivas rättvist i ord utan måste upplevas. Googla gärna på Kopparhatten Skåne så ser ni vad jag menar! Här kommer vi att tillbringa ett antal timmar. Modeller medföljer också för den som gillar det arrangemanget. Annars är det naturligtvis fritt att fota det man vill.
Här är en länk till Söderåsens Naturreservat

Knutstorps Gård, ligger tre kilometer från Hallahus.  Samma upplägg med modeller här som i nationalparken.
Här är en länk till Knutstorps Gård

Extra fotografiskt utflyktsmål om tid medges är Spargods lindallé, som är Europas längsta intakta allé.

Anmälan gör ni här