FALUGRUVA_logo_VA_S

Fotokurs/Workshop vid Falu Gruva
7, 8, 9 juni 2013

Workshop vid Falu gruva

Workshop vid Falu gruva

Gruvan, Innehåll & upplägg, PDF »

Pris: 3.300:-

Kursledare: Håkan Olsén

Temat för kursen är ”Falu gruva ovan jord”. Och här finns verkligen alla möjligheter för den som är intresserad av att fota porträtt, detaljer/atmosfärer i en unik miljö. Bakgrunderna är oändliga, liksom stämningarna och färgskiftningarna i berget. Vi har fått specialtillstånd att fotografera nere i Stora Stöten, på drottningens utkik och runt järnvitriolsverket. I stort sett på alla områden ovan jord som gruvan äger.

Kul att veta är att två berguvar också häckar i Stora Stöten!

Kursdeltagarna får följa hela processen i hur professionella fotografer arbetar och hur de skapar de allra bästa förutsättningar för bra bilder; noggrann rekognosering av utvalda platser, det bästa ljuset som dygnet kan erbjuda, modeller, kläder och stämningar.

”Den fotografiska fantasin” är i många fall den faktor som sätter gränserna för vad man kan åstadkomma rent bildmässigt. Grundidén för hela fotokursen är att släppa loss sin fotografiska fantasi och våga tänja på gränserna, och det är oftast det som gör skillnaden mellan det mediokra och det fantastiska. Lekfullheten går oftast hand i hand med stor kreativitet!

Vi kommer bland annat att lägga fokus på följande saker:

Utveckla den fotografiska fantasin, lära känna sina egna begränsningar och fördelar. Mycket diskussion runt detta alltså!

Ljus och stämningar. En av de viktigaste ingredienserna för bra bilder. Filtrerat ljus, dunkelt ljus, motljus, reflekterat ljus osv. Hur lär man känna det bästa ljuset, vad tilltalar dig själv, vad tror du tilltalar andra? Här finns det många enkla knep och trix att laborera med.

Teknik. Att lära sin kamera är också en förutsättning för ett bra resultat. Att lita på sina egna inställningar, typ manuell exponering, kort eller långt skärpedjup, vidvinkel eller tele. Här kommer vi att testa och variera en hel del under dagarna tre.

Och mycket, mycket annat smått och gott!

Anmälan gör ni här