Fotokurs/Workshop Örviken (vid Tisjön väster om Lima) 6-7 sept. 2014

 

Innehåll:

  • Det spelar ingen roll om du är erfaren fotograf eller nybörjare.
  • Kravet är en digital systemkamera. Enbart mobiltelefon är tyvärr inte godkänt.
  • Kom rustad med bra på fötterna och varma vattentäta kläder. En stativ och reflexskärm kan också komma till användning, samt dator och någon form av bildbehandlingsprogram.
  • Kom utvilad! Det blir många sena (och tidiga) fotograferingar.
  • Vi bor alla bekvämt i Örviken, i fräscha sommarstugor.  Ta med sovsäck eller sängkläder. Hemlagad mat, lunch och middag levereras.

 

Välkomna till vackra Tisjön och Örviken i Lima socken och inte långt från norska gränsen, 431 möh. Jag säger också välkommen till en natur man sällan eller aldrig ser; storslagna skogar omgärdade av bergsmassiv. Milsvid utsikt, vattenfall och kanjoner. En vildmark speciellt anpassad för de vilda djuren, typ björn, älg och stor skogsfågel. Men också för fotografer som söker den där extra kittlande känslan, det oväntade och det oförutsägbara.

 

Här håller vi till i två dagar. Två intensiva dagar. I princip under dagens alla ljusa timmar kommer allt att handla om fotografering i alla dess former. Diskutera idéer, skapa fotografiska förutsättningar, lära och se ljus, se naturen både som motiv och kuliss, individanpassa teknik, bildredigering i Photoshop och Ligthroom. Men framför allt MYCKET FOTOGRAFERING och FOTOGRAFISK FANTASI! Med och utan modeller/statister.

 

Tänk på att kursen är individanpassad och att vi gemensamt försöker hitta just de verktygen som passar dig! Ibland jobbar vi i hela gruppen, ibland i mindre, ibland ensam. Tillsammans skapar vi de bästa möjliga förutsättningarna.

Känns det som om tekniken inte är den bästa? Lugn. Teknik och kamera/dator experten Hans Olander finns aldrig mer än några fotsteg bort. Hans ansvarar för det tekniska och Håkan för det artistiska.

 

Vi lovar att det kommer att bli en inspirerande och kreativ utmaning i två dagar. Och mycket kul under tiden!

Välkomna till vackra Tisjön!

 

Fotograf Håkan Olsén