Mattlaberg 

Mattlaberg 1 72 LOW IMG_2092

Mattlaberg i Tiomilaskogen är min inspirationskälla, en plats där tankar och idéer styrs samman på ett finurligt och odefinierbart sätt. Fråga mig inte varför. Kanske är det avståndet till civilisationen – eller avsaknaden av medialt surr som gör att andra små kreativa celler gör sig påminda. Kanske är det något annat.

Hur som helst så har jag gått en tid och funderat över att lägga en workshop just här – för att se om vi tillsammans kan hitta den där svirvlande inspirationen och skapa nya fantastiska bilder. Jag tror det, och jag ska göra mitt yttersta för att skapa de allra bästa förutsättningar.

Lite om Mattlabergs historia. Gården och berget är ett typiskt gammalt skogsbondebruk som härstammar från den finska invandringen runt 1600 talet. Den första finnen kom till Mattlaberg 1672. Här bodde också min morfar/mormor sedan 1900 talets början. I dag är gården mitt så kallade livsprojekt, alltså ett projekt som inte har något slut.

Regnbågen lågupplöst

 

Om det praktiska. Totalt i de två gårdarna finns det ca.25 övernattningsplatser. Sovloft i uthuset, två lägenheter i lofthuset, en jägarstuga, en skrivarstuga, samt inne i husen. Inget Hilton, men mysigt.

Frukostbuffé ingår i kursen, samt matiga mackor på eftermiddan. En kock/kocka kommer att fixa lunch och kvällsmat till en Spiraltrappan 72 LOWnormal penning. För den som vill laga sin mat själv är det helt ok, men det skulle jag vilja veta när ni anmäler er. För er som vill dricka en öl eller ett glas rött vin framför lägerelden om kvällen så finns även det till försäljning. Eller också får ni ta med dryckerna själva.

Tänk på att ta med varma kläder, stövlar/kängor. Sängkläder eller sovsäck. Utrustning för fotograferingen är systemkamera, stativ, reflexskärm och bärbar dator.

Kursen/workshopen kommer i mångt och mycket att handla om fotografisk fantasi, ljus, lära känna din kamera och att ”våga” ta ut svängarna. Vi använder oss av Photoshop och Lightroom. Hans Olander bistår med all tänkbar teknisk hjälp.

 

The bird village 72 DSC_7873Kammarn 72 low DSC_6413

 

Hitta till Mattlaberg

Klädhängare i blod DSC_1269

Hässjestörarna 72 LOW jpg