Fotokurs/Workshop Kinnekulle 2018

Tjohoo på er alla fotonördar, nya som gamla, erfarna och oerfarna!

Årets fotokurser/workshops blir denna gång i Kinnekulle, på Spik Lotta Olséns Korsgården. En fantastisk och utmanande bygd med stenbrott, klevar och hedar, Lasses grotta, borgruiner, stenstränder, blommande ramslöksskogar, lövsalar med de Stora ekarnas sal, oljekokeri, herrgårdar och mycket, mycket annat…

Googla gärna på Kinnekulle för att få en liten inblick i de miljöer vi kommer att vistas i.

Sista helgen i september alltså, 28, 29, 30

Upplägget är det samma som i föregående kurser, dvs. vi kommer att använda oss av statister/modeller i olika ljussituationer och miljöer. Det blir ett antal fotoexkursioner till dessa platser på olika tider på dygnet, soluppgång och solnedgång inräknat. Känner några av er att bara fotografera landskapet, miljön och atmosfären utan modeller så är det helt ok. Dock är inte enbart mobilens kamera tillåtet. Systemkamera eller kompaktkamera alltså!

Fotografisk fantasi brukar vara en gemensam nämnare på tidigare workshops – så även i år! Alltså att ta ut svängarna mer än vad vi vanligtvis brukar göra. Planera, skapa förutsättningar, diskutera, testa, och testa igen. Lära känna sin utrustning, sina verktyg. Veta hur kameran fungerar med bländare och skärpedjup, manuell fotografering och inte minst redigering och bildbehandling.
All teknisk rådgivning tillhandahålls av vår tekniske expert Hans Olander. Han brukar kunna lösa samtliga problem som kan uppstå.

Under bägge kurserna jobbar vi i bildbehandlingsprogrammen Photoshop och Lightroom, men det går förstås utmärkt att använda egna också.

Det är sex bilder som gäller vid bildvisningen kl.15.00 på söndag. Plus två extra temabilder. (Ej obligatoriskt) Dessa teman kommer ni att få på fredagsmorgon vid kursens början. Totalt åtta bilder för den hågade alltså!

 

Boende och mat.

Vi kommer att hålla till på Lotta och Pauls Korsgården. Mysiga små rum i lantlig miljö. Och naturligtvis Lottas hemlagade mat.
Boende: 300:- per natt och person.

Mat: Frukost 50:- Lunch 100:-  Middag 100: inkl. ett glas vin.  

Fika med dopp och sängkläder ingår!

Fritt att ta med egen mat och dryck för den som önskar.

Vegetarianer, allergiker, och ni som är känsliga för vissa ingredienser. Hör gärna av er i god tid innan kursen så kocken vet vad som gäller!

Betalning sker på plats till Lotta.

Kolla mer på Korsgården: www.kinnekullekorsgarden.se

 

Kostnad för fotokursen/workshopen är 4000:- inkl. moms.

En liten men nödvändig höjning från förra året. Revisorns direktiv. Faktura kommer att skickas ut.
Vid betalning är kursen bindande. Återbetalning av kursavgift (75% ) endast mot uppvisande av läkarintyg.
Och som sagt, som vanligt kommer ett antal modeller/statister att medverka under de tre dagar vi håller på. Tänk på att samla ihop de bästa bilderna ni tagit på respektive, så att de får lite fina bilder med sig hem.

Kom utvilade också, sena kvällar och tidiga morgnar kostar på.

Övrig utrustning att ta med: Oömma kläder för alla väderlekar, stövlar eller kängor. Ev. myggmedel. Stativ, regnskydd för kameran och kanske en reflektor.

Mina egna ambitioner på kursen är framförallt att inspirera. Har alltid haft den känslan att inspiration går i alla riktningar och att det är en grundförutsättning för bättre bilder. Gott om inspiration och kreativitet ska skapas under dessa dagar – det är målet!

Glöm heller inte att era egna ambitioner, idéer och inriktningar också är jätteviktiga. Har ni egna (galna) förslag på något ni vill utveckla så framför gärna det. Tillsammans hjälps vi åt att skapa de bästa bilderna efter de förutsättningar vi har.

Hör gärna av er innan kurser om ni funderar över något speciellt!

Förmodligen finns det saker jag glömt, men då meddelar jag detta via facebook.

Det ska bli såå kul att skapa nya spännande bilder tillsammans med Er, så varmt välkomna till fotokursen/workshopen på vackra Kinnekulle 2018!

Hälsningar Magistern

 

Anmäler dig gör du här ===>