Håkan lågupplöst DSC_0116

Kursledare: Håkan Olsén, Falun.

Först och främst.
Aldrig någonsin har jag ångrat valet som togs en eftermiddag i Miami för 30 år sedan då jag slängde mina verktyg i taket för att under bråkdelen av en sekund kommit till den insikten att; från och med i morgon ska jag börja försörja mig som fotograf.
Och på den vägen är det.
Ibland ställs man inför dessa vägskäl, när tiden är inne och när allt sammanfaller med drömmar, förutsättningar och – framförallt mod man inte visste fanns. Då kan vi alla ta dessa omdanande steg. Det har varit 30 fantastiska år. Tiotusentals möten med intressanta och inspirerande människor, resor och upplevelser.
Då känns det också angeläget att ge något tillbaka till Er som har samma lust, intresse och kärlek till bilder som jag alltid haft.
Att inspirera andra är helt enkelt en syssla som får mig att, kort och gott, må jävligt gött!

I dagsläget arbetar jag först och främst med olika fotografiska bokproduktioner, reklamfoton och porträtt. Men också dokumentära reportage i text och bild för olika tidskrifter.
Och som i allt annat så har fotograferingen också skiftat i olika riktningar genom tid. Från att ha varit en inbiten studiofotograf med mode som inriktning, så är det nu mestadels naturligt ljus som gäller, och kanske lite mer dokumentär anda. På ”fritiden” är det en form av lekfulla konstfoton som jag ständigt experimenterar med.  (Som också kommer att ge ett litet avtryck i kurserna.)

Önskar Er alla en inspirerande Fotokurs/Workshop!

Mvh Håkan