Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/8/b/a/hakanolsen.se/httpd.www/wp/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517 Fotograf Håkan Olsén

Kurser under 2020

Fotokurs/Workshop under 2020. Tjohoo alla fotostollar!
Sommarens fotokurser/workshops i vildmarken 2020 går av stapeln:
12-14 juni
10-12 juli
Massor av kreativitet, stolligheter, utflykter, modeller/statister, utflykter, god mat och det bästa av umgänge utlovas!

Anmälan sker på FB eller på fotograf@hakanolsen.se

Varmt välkomna/Magistern
Anmälan gör du här ====> Anmälan

Peter Reichel har gjort ett bildspel av bilder som han och några kursdeltagare tagit på kurserna i Mattlaberg, Se, njut och inspireras av vad vi gör på fotokurserna i Mattlaberg.

Mattlaberg fotoworkshop 2015 from Peter Reichel on Vimeo.

Vill du vara med och skapa fantastiska bilder i denna miljö så anmäl dig via Kursanmälan i huvudmenyn.
Här en film som JonsJonna har gjort från en av kurserna i Kinnekulle under våren 2018.
Klicka på denna textlänk

Min målsättning med kurserna.

Målsättning med fotokurserna/workshop: Att 100 % fokus alltid är riktad mot dig och hur du kan utvecklas och bli en bättre fotograf. Inspiration, glädje, kreativitet och utveckling får vara de nyckelord som gäller under samtliga kursdagar. Att skapa ett beroendeframkallande helt enkelt!

Jag vill också visa att många bilder inte ligger i en avancerad teknologi eller dyr utrustning. utan att de allra mest spektakulära, känslomässiga och uttrycksfulla bilder skapas inne i skallen. Att lära ljus, lära sig att se och förstå stämningar, attityder, andra människors medverkan, sitt eget mål och syfte. Att hitta sin egen nisch, sitt eget mästarområde i kombination med fotografisk fantasi och det fantastiska verktyget som heter Photoshop.Deltagarnas förkunskaper: Framförallt en kärlek och ett brinnande intresse för fotografering, och att vilja utvecklas. Samtliga deltagare kommer att få svara på grundläggande frågor om sina förkunskaper. Ett krav är dock att varje deltagare har en egen kamera, en systemkamera är att föredra men inget krav. Dock inte mobilens kamera. En egen laptop med ett något slags bildbehandlingsprogram, typ Photoshop, Lightroom mm. är också till Er fördel. Ett stativ och en reflexskärm likaså!

Syfte: I mångt och mycket handlar fotografering om en inre utveckling. Att försvinna från sitt vanliga jag och ta del av en värld som ibland ter sig osynlig för de flesta. Det ligger något i begreppet att man ser världen med andra ögon genom kameraobjektivet. Sedan väljer man själv vilken värld man vill se. Belöningen av att väcka de kreativa frön som kanske legat i träda i decennier är nästan omedelbar. Fotografering är en lekstuga av oanade mått – från tanke till färdigt material på bara några timmar. Bättre än så kan det knappast bli!